Goede doel 2023

Stichting Leergeld Oost Betuwe laat alle kinderen meedoen!

Stichting Leergeld Oost Betuwe is actief in de gemeente Overbetuwe en Lingewaard en helpt kinderen  (van 4 tot 18 jaar) van ouders met een zeer laag inkomen om mee te kunnen doen en kind te kunnen zijn. Dit doet ze door het bekostigen van met name schoolspullen, laptop en fiets en door het betalen van contributiegelden van een (sport-)vereniging. De stichting werkt nauw samen met de beide gemeenten, in het verlengde van de meedoenregeling.

Verder is Stichting Leergeld Oost-Betuwe met ruim 100 andere lokale Leergeldstichtingen aangesloten
bij Leergeld Nederland. Jaarlijks helpt onze stichting ruim 200 kinderen in Overbetuwe en Lingewaard. Deze kinderen moeten veelal meerjarig ondersteund worden. Naast haar reguliere activiteiten heeft de stichting de komende jaren bijzondere aandacht voor Moeilijk bereikbare kinderen (stille armoede).

De opbrengst van de Rally Lions Overbetuwe gaat dan ook het project Moeilijk bereikbare kinderen. Graag steunen wij de ambitie van Stichting Leergeld Oost-Betuwe om in de komende jaren 50 extra
kinderen structureel ondersteunen (in aanvulling op de ruim 200 kinderen die wij nu reeds ondersteunen).
Het gaat hier om 50 extra kinderen die in stille armoede leven. Deze kinderen en gezinnen laten zich niet eenvoudig vinden.

Klik hier voor meer informatie over dit project of ga naar de website van Stichting Leergeld Oost-Betuwe.

110CO_Over-Betuwe_RGB (1)

Goede doelen voorgaande edities:

MSKWFALSVoedselbankBoshuus_logo_JPG-10jaar

banner